tisdag 30 augusti 2011

Hört och hänt...

Läste förra veckan på nätupplagan av Tidningen Ridsport att någon (eller några) brutalt har tagit livet av 3 föl på ett stuteri i Tyskland. Slagit dom i huvudet och spetsat upp dom.
Hur sjuka människor finns det egentligen!
Jaa, sa Manfred, det finns dom som gör så mot andra människor också... Så sant.
Allt har ju faktiskt 2 sidor här i livet. Många människor däremot hör gärna bara den ena sidan... Har du hört...

För länge sedan när vi fortfarande bodde i Tyskland fick vi förfrågan genom de tyska djurskyddsmyndigheterna om vi kan ta hand om 3 ponnyer som farit illa. Ja, visst, sa vi, när? Nu. OK.
Vad vi inte visste var att det var en av våra grannars ponnyer. Deras döttrar red hos oss.
Vad vi hämtade upp från en hage ca. 2 km från oss var ett ponnysto på 1,24 och hennes 2 avkommor 2 och 3 år som redan då var betydligt större än henne.
På två-åringen hade grimman vuxit fast. Vi fick söva henne och operera bort grimman. Vetrinären menade på att han inte ville veta hur länge hon gått med den grimman...
Avkommorna kunde vi så småningom rida in och förmedla i goda händer.
Speedy Stella behöll vi...

Döttrarna fick inte rida hos oss längre. Grannarna tyckte det var alltför pinsamt att vi hade deras tvångsomhändertagna ponnyer - olyckligt kan ju jag också tycka. Jag är inte säker på att vi sagt ja till att ta dom om vi hade vetat vems dom var.
Efter det här hade vi 16 kolikfall på 3 månader. 2 utav hästarna gick inte att rädda. Den ena obducerade vi och man hittade stora mängder gift.
Sjuka människor som tar lagen i egna händer finns tyvärr överallt.
Jag lider med alla som drabbas av dom...

1 kommentar: