lördag 20 februari 2010

Livet på Högelid...

är rätt insnöat för tillfället.
Normalt när jag sitter vid datorn och tittar ut genom fönstret så ser jag trädgård, stenmur, paddock... Nu ser jag - SNÖ.

Det har kommit så mycket att vår stenmur inte finns längre.
Jag pratade med en kompis från Tyskland igår och hon sa att krokusarna har kommit upp nån cm ur jorden.
Jaa, sa jag, det kanske våra också har gjort. Jag vet inte. Det ligger minst en meter snö på dom!

Men hästarna har så kul ute. De racar fram och tillbaka i hagen - i full karriär!
Igår stod jag och tittade på Dark Macig och MentToBe som brallade och hade SÅ roligt. Man skulle inte kunna tro att Macig är 21!

Jag är väldigt stolt över mina hingstar. De är så snälla! Och det hör säkert inte till vardagen att 2 hingstar kan gå ihop och ha kul!
För Benny - som vi kallar MentToBe måste det här vara en underbar lärorik period.

Lilla Flash har fått flytta in i stora stallet nu. Han står brevid sin helbror Benny med lekfabrorn Walino på andra sidan. Tänk att Walino är så fascinerad av föl!
Flash är tyvärr som sin mor fortfarande "grym" på staket. Och han har minsann själv valt vem han vill gå med. Stona. Det första man tänker på då är naturligtvis Bubulina - allvärldens supermamma! Men nej då. Han föredrar skimmel, nämligen Cinni. Fast det verkar inte bara vara en surrogatmamma han tänker på när han står hos henne... If-you-know-what-I-mean... hehe.

Igår var vi och luftade Delightful Magic och Landgraf på Vetlandas nationella tävlingar. Egentligen skulle vi ha startat idag också men jag är ytterst glad att vi åkte hem. Vi hade inte kommit iväg imorse och jag såg att det var enormt mycket strykningar.

Ponnyerna har inte varit i ridhus sedan i Bäckseda förra sommaren och de har satt otroligt mycket bakbensmuskler genom allt arbete i snön. Både på fältet och i paddocken - och då hindrena frös fast i höstas (på lämplig plats) så har vi även kunnat hoppträna. Det var mycket kul att se att de är redo för dom här uppgifterna. Det är inte to-much och det finns gott om utrymme för mer.

Isabelle och jag har ju faktiskt kul när vi är iväg och hon satt på Landi på väg till framhoppningen och jag var något steg efter och sa något som vi skrattade riktigt gott åt. Då går det en mamma förbi oss och säger: Har ni kul när ni är ute och tävlar??? Hääää - jaaa, det har vi...
Men faktum är att jag började titta lite mer på min omgivning och det var ingen annan som hade kul... Förutom lite segeryra då... Men vi skämtar och har faktiskt kul. Andra är gravallvarliga och föräldrar som tjatar, ungar som blir irriterade, stressade personer vart man än kollar...

Isabelle har numer även skyddsänglar på sina schabrak. De är riktigt läckra. Landgrafs tävlingsfärg är numer rosa och lilla Magic har fått grå/lila. Klart snyggt.

Ja, med lånad stooooooooooor bil med 4hjulsdrift tog vi oss ner för backen, in till Vetlanda och tillbaka igen. Tack Pelle!

Jag vet, jag har inte uppdaterat på länge - men... förr tyckte jag det var skittråkigt att lyssna på "gamla människors" samtal... Läkare, medicin, sjukbesök, behandling... ja, ni vet... Idag har jag hamnat lite där själv... inte åldern kanske, men sjukdomar, läkare osv...
Man brukar ju säga att inget ont som inte för något gott med sig...
När jag röntgades vid olyckan upptäckte man ett Meningiom. Det är en (oftast) godartad tumör som sitter på hjärhinnan. Och den sitter så till att den förtränger hjärnan på mig och måste opereras bort.
2 kommentarer var...
...när jag frågade läkaren om jag kanske borde skriva mitt testament.. blev svaret: har du inte gjort det ännu???? hehe.
...från Manfred... Äntligen vet vi varför du är som du är!...

Så nu går jag och väntar på operationstid. Det är jobbigt att vänta.
Allt annat är inte så OK det heller. Förutom nacken som har läkt som den ska.

Men jag har inte så stor lust att skriva om BARA sånt i bloggen...
Så jag avslutar dagens inlägg med att berätta att jag är dj....gt ridsugen! Igår tänkte jag.... Imorgon ska jag rida... Det kanske är tur att vädrets makter är emot det. Vem vet...
Ta hand om er!
Caroline

1 kommentar:

 1. Mariette Oskarsson26 februari 2010 17:15

  Tjaba Carro! Jag känner sååå igen det där med hur folk verkar ha det på tävlingar.. sjukt tråkigt, jag o Jenni flabbar och skämtar medans det alltid står någon/några grav-allvarliga, jättenervösa (förmodligen) föräldrar på framhoppningen och gapar o skäller på sina ungar. Va fan... har man inte gapat färdigt när man åker på tävling? Träna på avstånd och drivning osv får man väl göra hemma...?

  Härligt att höra att du är på g... Du kommer säkert snart att rida igen! Ont förgås inte så lätt, ha ha ha...

  Challe (Charly) har jobbat som bodybuilder på ängarna i djupsnön i vinter, så nu är han så stark och snabb att vi knappt mäktar med... :) Men det är kul!

  kram och hälsa familjen

  Hälsningar

  Mariette o Jenni i Onsala

  SvaraRadera