onsdag 13 januari 2010

Överraskningen......är närmare 1,80 fuxfärgad och består fortfarande till större del av ben. Därav namnet Bambi.
För dig som inte följt oss så länge så kan jag berätta att Bambi var livmodersimport när vi flyttade till Sverige, dvs. hon var vårt första föl här i Sverige.
Hon är en tvättäkta holsteiner e. Barnaul xx u.e Casino Boy.
Bambis mamma - Cora - var tvilling och endast 1,62 en mycket snäll och välvillig häst som man tog upp alldeles för snabbt i klasserna. Hon gick som en symaskin och hoppade ALLT. Jag menar verkligen allt. Även i höjd. Tyvärr hoppade hon även när hon kom fel - vilket innebar att det var i stort sett livsfarligt att hoppa henne.

Bambi har varit utlånad (egentligen för försäljning) i 2,5 år men yttre (trevliga) omständigheter har alltså gjort att Bambi fått komma hem igen.
Isabelle har redan ridit henne och det funkar bra. Fast henne kan man ju slänga upp på vilken häst som och det funkar bra.
Egentligen hade vi ju sagt att Bambi skulle få heta Baroness när hon blir stor men nu har hon hetat Bambi i 8 år så det får fortsätta vara så tycker jag.

2 kommentarer:

 1. Vaaaaaaaaa snygg hon blivit, ''lilla'' Bambi! Min lilla gubbe har passerat 170cm, och har även han långa, snygga ,grova ben. Me lajk! Så helt plötsligt har Astria blivit Lillan. Astria har varit konvalecent sedan i september, och vi har svårt att komma tillrätta med problemet i höger fram, så snart får vi kanske ge upp! Vi förlorade Memphis sista helgen i september. Totto var ute och red och Memphis blev spooked och ryggade så fort att han gick över och slog i så hårt att han tyvärr dog på plats.
  Tänker på Dig och VET att Du kommer tillbaka. KÄMPA PÅ!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria, vad ledsen jag blir för din skull. Ena sekunden är man glad och nästa har det skett en katastrof! Tiden efter när man funderar (och endast fungerar) är så svår. Scenarion spelas framför en om och om igen. Man kan inget ändra och känner sig maktlös! Astria lilla älsklingen får väl kanske bli mamma på heltid? Hon är en 4bent ängel och påminner mig så mycket om Brown Sugar som vi hade. Inte världens flashigaste inte de spektakuläraste gångarterna men ett hjärta av guld som alltid försökt vara till lags och som på detta sätt blir till den bästa häst man kan tänka sig! Tänker på er också. Men det vet du nog.
  Kram

  SvaraRadera