torsdag 11 november 2010

Det här med hästar...

Ett ramaskri genom Sverige - Totilas är såld - hur kunde ägarna och hur kunde dom dumma Tyskarna som kallat honom sprattelhäst köpa honom! Tyskarna köpte ju BARA för att de inte gillade att Holland satt på dressyrtronen.
Och ägarna sålde bara för pengarna - hur kunde dom!

Jag är säker på att hela Dressyrsverige inte hade klankat och varit så elaka om en svensk hade köpt Totilas och låtit Jan Brink rida. Då hade det säkert bara varit rätt åt holländarna som inte kunnat behålla hästen i Holland.

Ägarna då? Hur kunde de sälja honom! Hallå, för 100.000 Miljoner SEK vore det väl ändå ganska dumt att INTE sälja!
Tänk om han får en kolik imorgon? Eller bryter ett ben för att han slinker ut ur sin box - det skulle inte vara den första hästen som gör det. Och, vad hade dom haft för sin patriotiska tanke då? Snabbt kan det gå om vi tittar på att Christian Ahlmanns absolut talangfulla häst trillar omkull i tävlingsboxen i Oslo och dör.

Totilas var till salu. PS köpte honom - varför ska han inte vilja ha en sådan häst?
Det finns värre öden. PS kan säkert förvalta honom på bästa sätt - vi kommer att få se föl efter honom OCH vi kommer att få se honom tävla.

Tror nu en enda av er att någon i Sverige som gnatat ner det är skulle nobba att betäcka med honom nu när han står till förfogande? Säkerligen inte. Tacka och ta emot. Och tjäna pengar. För det är ju mycket det den här sporten handlar om - tjäna pengar...

Maddick splittrade Hästsverige i 2 parter. En solskens-historia som blev så nersvärtad. Egentligen spelar det ju ingen roll om nu Helena vann - för Anette kommer INTE att sälja hästen - om hon så ska tälta. Hon leasar ut den istället. Helena får inte ett öre - men hon vann i rätten. Absolut dålig bismak på det hela tycker jag...

Det var en gång en flicka som hade en häst. Hon upptäckte snart att hästen hade mer kapacitet än hon och så letade hon en ny ryttare till hästen. Hon hittade en och satte själv upp ett kontrakt fram till 31.12.2010. Hon behöll 60% i hästen och ryttaren fick 40% mot att han betalade allt (och behöll allt).
En dag (igår) när han gick ut i sitt stall så var hästen borta. Delägaren hade helt resolut hämtat hem den. Hon befann sig i en sådan ekonomisk situation att hon tyckte att hon hade rätt att göra så. Med sin häst.

Hästen heter SAM och ryttare Michael Jung - guldpojken som vann VM i fälttävlan. Även här får advokater reda ut vem som har rätt eller orätt.

Det här med hästar är inte enkelt. Och alla har sin uppfattning. Men så länge pengar styr och något är till salu så finns det alltid en köpare. Förr eller senare.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jo, några kilo har han allt fått bort sedan provridningen. Det skulle verkligen vara jätteskoj, något att se fram emot.

    Miro hälsar i massor och det gör resten av familjen också, ha det så bra. (:

    SvaraRadera