lördag 26 november 2011

Dark Macig

Över 200 nya besökare har varit på hemsidan sedan jag lade ut Macig på annons.
200 besökare och 2 svar.
En person ville ha honom på lösdrift hos sina 7 (!) ston. Han skulle få ett bra pensionärsliv där. Med 7 ston och på lösdrift tror jag inte riktigt det, nej.

Mail nr. 2 (från ett gmail-konto) skällde på mig för att jag inte tar mitt ansvar och tar hand om min gamla häst själv.
Det är just det som är pudelns kärna - vi pensionerade Macig och han vantrivs som f...n. Han har skittråkigt!
Han har varit aktiv i hela sitt liv och han vill fortsätta vara det ett tag. Men vi har inte tid för att aktivera och rida honom dagligen. Och det är just det han vill: han vill bli riden dagligen, han vill jobba och han vill bli pysslad med och få vara kungen i stallet igen hos någon som har tid för honom.
Jag kan förstå att många tar avstånd eftersom han är hingst. Hingstar är inte välkomna överallt. Men har man möjlighet att hålla en hingst så tror jag att alla som någonsin träffat Macig kan intyga att han är hur snäll som helst!
Tänk när han tappade tränset på tävlingsplatsen! Jag fick panik för stoet som de försökte lasta brevid var brunstigt. Och Macig bara stod där och väntade snällt på att han skulle få tränset på huvudet igen.

Dessutom är han fortfarande så otroligt fräsch! Och en häst som blivit 22 år och är skadefri - han kommer att vara skadefri många år till.
Personligen tycker jag att det är synd och skam att han ska gå här och skrota när han fortfarande har så mycket kvar att ge. Och det är enda orsaken till att vi kan tänka oss att sälja honom.

4 kommentarer:

 1. Bra sagt Carro!!!! / Mariette

  SvaraRadera
 2. Japp, Mariette - och nu kommer han att få bästa hemmet - ever... Efter vårt då förstås... DET tycker jag är underbart!

  SvaraRadera
 3. Glöm den där personen som mailade från g-mail, förstår själv inte vilka det är som har tid att sitta och skicka arga mail eller kommentera bloggar/artiklar på ett argt sätt.
  Vad får man ut av det liksom??

  Hoppas att han får ett bra hem.
  Lilla Py som red tidigare (togs bort i februari iförra året) blev 28 år och var som en unghäst i skogen fortfarande.

  Kram Hanna
  www.tankaravenanglamamma.blogspot.com
  www.livetslillaunderbara.blogspot.com

  SvaraRadera
 4. Hanna, tänk underbara gamla Sunny Boy då - han blev ca. 35 och var pigg fram till någon vecka innan han somnade in. Han såg så nöjd och lugn ut. Han skyggade in i det sista när grannes kalvar galopperade brevid honom, haha.
  Magic med sina 23 är fortfarande ung. Walino var gammal med sina 17 år... Tänker på dig. Stor kram...

  SvaraRadera