lördag 12 maj 2012

Jag älskar verkligen Bubulina

Så tragiskt allt blev när Bubulina födde döda tvillingar. Mest synd tyckte vi om Bubulina som verkligen är en superlativmamma. Det första jag gjorde samma kväll var att registrera mig på amningsjouren (www.asvt.se).

Självklart hoppades vi inte att något föl skulle bli av med sin mamma - men tyvärr händer det ju och igår kväll vid halv 12 blev vi uppringda. Ett halvblodsföl vars mamma hade dött en halvtimme efter födseln.

Det är alltid en chansning om stoet tar emot ett främmande föl men vad gäller Bubulina hade vi inte behövt hysa några som helst tvivel! När fölet kom strax efter ett i natt så kunde jag inte hålla henne! Hon skulle till "sitt" föl. Hon var så till sig. Och därmed började en solskenshistoria växa fram ur 2 ödens spillror.

Vad gör det att jag var som en zoombie imorse när jag fodrade? När jag tittade in i boxen stod fölet och diade njutningsfullt med massa smackningar.

Ungarna blev lika till sig som jag. Lilla Castella efter Castor somnade på Isabelles arm. Ibland undrar man om hästar förstår. Om dom vet vad som hände. Lilla Castella, du har fått den bästa av alla mammor. Efter din alldeles egna förstås.

4 kommentarer:

 1. Åh Caroline... Jag beklagar verkligen de förlorade bebbarna, men är samtidigt jätteglad att Bubu slapp sörja någon längre tid utan fick en "egen bebis" även om det också var på grund av tråkiga omständigheter... Bambi hälsar att hon äntligen börjar lägga på lite hull om magen! Grönt vårgräs i kombination med regelbunden aktivering verkar vara bra medicin :D Hoppas att det håller i sig! Många kramar till er alla! // Michaela

  SvaraRadera
 2. Kramar till er!!!
  Två tragiska och sorgliga öden har ändå fått en så bra fortsättning som det kunde bli.
  Bubu har fått ett litet föl att vårda, Lilla Castellina har inte bara fått den bästa mamman, näst sin egen, utan även ett bra hem med underbara mäniskor omkring sig.

  Längtar till sommeran när vi får besöka er och alla de fyrbenta :D

  Kramar
  Sussie och CO (Miro mamman du vet ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Miro-mamma! Längtar verkligen till att träffa er igen i sommar! Har dessutom planerat in mer tid denna gång... Tack för dom orden. Dom värmer. Vi lever för djur. Så är det bara...

   Radera
 3. Naturen känns grym ibland - men vi gläds verkligen att det gått så bra. Bubulina är den bästa av alla hästar... Bambi har nog saknat båda delarna. Du ska se att hon är en fet häst efter sommaren som du måste köpa ny sadelgjord till, ler... Bubu tog sig ju förresten an Bambi när vi avvande henne och Cora... som hon gjort med alla våra föl. Förutom Flash - för han valde Cinni som sin vidare mamma!

  SvaraRadera