torsdag 10 maj 2012

ovanligt snygg

Jag kan inte komma på någon annan häst som jag har följt sedan föl som verkligen har varit snygg hela tiden. Förutom Surprise. Som föl, som åring och nu som 2åring. Och det stör ju absolut inte att hon är kolsvart!
Kanske att hennes helbror MentToBe var snygg mestadels under sin uppväxt men Flash, som också är helbror till henne definitivt inte. Han var inte fin som åring och inte speciellt märkvärdig som 2åring heller. Nu, som treåring, är han skitläcker!
En sak har dom ju gemensamt - egentligen med alla våra föl - de är stadiga och stabila i psyket. De är supersnälla och välvilliga och dom tror bara gott om människor... (Vilket misstag)
Surprise har dessutom lika lång kraftig härlig man som sin far. Och hon är lika ädel som han är.


Han (Falco) var inte snygg som unghäst. Som föl hade han hängande framben (riktigt hängande!) och som åring var han kanske söt men inte snygg. Snygg blev han som 4åring även om han hela tiden haft mycket bra gångarter och varit helt korrekt exteriört. Lilla Valentino som ju också är efter Falco är otroligt lik honom. Valentino är gudomligt söt och tillgiven och jag tror att han kommer att bli precis lika snygg som Falco. Om några år.

Men Surprise är vacker som en dag. Och hon ser så klok och snäll ut. Ädel, känslig men på ett positivt sätt...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar