onsdag 22 juli 2009

Storbesök

Vi har haft storbesök i Bäckseda i två dagar nu.
Daniel har varit nere och ridit. Egentligen ville han komma idag också - men att va tillsammans med Oscar vägde tyngre.

Det är två år sedan han red sist. Och när han väl börjar är det svårt att få honom att sluta.
Nu har han iallafall fått lite blodad tand och tänker ställa upp på något miniskutt inte alltför långt i framtiden.

I förregår red han både Filou (bilden nertill) och Magic (bilden upptill)

Igår fick han inte låna Magic av syrran utan det fick bli Filou och Sunny Boy. Han både galopperade och hoppade lite cavaletti. Med båda.
Tyvärr hade jag ju bara mobilen med mig så det blev inte så bra bilder...

Charlotte brunstar. Så igår blev både hon och Dark Macig glada. De hade gärna hållt på en stund till hehe. Charlotte lyckades med att skita Macig på pille-sn....pen. Som tur var när han var nästan färdig. Skithögen låg där uppepå som nån sorts pyramid.
Vilket får mig att komma ihåg att hon gjorde så på Flaneur också en gång.
Charlotte har ju alltid varit lite speciell.
När vi skulle betäcka henne första gången så skulle lilla Caroline hålla henne. Caroline är drygt 1,60 och väger kanske 45 kg och då är det inte lätt att hålla tjocka Charlotte som inte tyckte om scenariot och när jag kom med Flaneur helt resolut gick iväg. Med Caroline hängandes i grimskaftet för hon vägrade släppa.
Flaneur såg sin chans på väg att försvinna och som smart hingst som vill komma till skott tacklade han henne med bogen. Full bredsida så Charlotte höll på att gå omkull!
Då hoppade han på henne! Efteråt hängde han där och tittade på oss ungefär som om han ville säga: såg ni va duktig ja va...
När vi skulle betäcka henne andra gången kom hon ner för branten i hagen mot paddocken. Brunstade mot stackars Polly som ju var rätt nykastrerad och precis när vi hade folk här för provridning. Sedan vaggade Charlotte iväg igen.
Så vi hämtade in henne, betäckte henne (hon stod blixtstilla denna gång men Flaneur tacklade henne lite ändå - för säkerhets skull) och thats it! Hon brunstade inte mer och var dräktig.
Men idag brunstar hon fortfarande så det blir en betäckning till.
Sedan är det Grace tur. Bubulina hoppas vi ju att hon redan är dräktig.

1 kommentar: