tisdag 14 februari 2012

Alla hjärtans dag

I mars förra året gick Kimba igenom staketet. Det var ju inte speciellt svårt eftersom det pga. all snö inte gick att få riktigt mycket el på det. Så med tjock vinterpäls klev hon igenom. Gick genom 2 andra hagar och in till Falco som naturligtvis blev urlycklig över lite tjejbesök.

Igår kväll vid kvart över 10 föddes resultatet av denna date: lilla Valentino. Så strax inpå alla hjärtans dag kan man inte få ett annat namn, eller? Förutom då om det blivit ett sto - då hade det blivit Valentina.

Vi klurade länge på namn innan. Både till tjejer och killar men när den lilla blöta älgen (!) låg där i boxen och gnäggade så var namnet rätt självklart.

Som vanligt när man verkligen vill ta bilder så var batteriet slut. Det fick bli en snabbladdning som räckte precis till en bild. Fler bilder följer. Vi var helt inställda på ett svart föl men det är en kastanjebrun liten varelse med enstaka vita hår i pannan och ett vitt bakben.

Som vanligt förundras man över hur snabbt dom utvecklas! Igår var allt vingligt och man vill hjälpa till (fast det gör vi inte) idag skuttar han omkring i boxen och... gnäggar. Jag kan inte komma ihåg att något annat föl har gnäggat! Han gnäggar och gnäggar och alla hästar svarar. I boxen där han står så är det ju en "ruta" in till stora stallet. Och där står Connection och kollar med världens hingstnacke! Måste vara ungefär som att gå på bio. Kunde knappt äta - ville bara kolla. I eftermiddag blir det ut i snön och sedan får de byta box med Surprise. I den kan han nog nästan galoppera runt... Och plötsligt upptäcker man att "lilla" Surprise plötsligt har blivit stora damen och ser enorm ut!

3 kommentarer:

 1. ÅÅÅ så underbart!!! Hon är en lurifax den där Kimba.. hehe... Lycka!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS till Valentino, sååå himla söt. Kommer mad all säkerhet ha växt massor innan vi kommer se honom på riktigt.

  Hoppas Alla Hjärtansag varit bra, och att ni mår så bra ni kan.

  // Fam Börs i Dalarna
  Självklart gnäggningar från Miro också :D

  SvaraRadera
 3. Mariette: man brukar ju säga att "nöden har ingen lag" - men hon kunde väl ha väntat ngn. månad eller 2 (!).

  Miro hade nog stått som Connection igår - med hingstnacke och tittat! Ja, i Juli sen så ska han väl inte frysa iallafall! Man blir (läs: jag blir) väldigt hönsig när det är så kallt och han är så liten... Försöker verkligen att låta honom vara ifred men jag skulle kunna flytta in i boxen! Kram på er allihop

  SvaraRadera